Vara este pentru copii anotimpul taberelor, timpul când descoperă locuri şi oameni noi, îşi fac prieteni, iar distracţia şi voia bună însoţesc jocurile şi drumeţiile.

  În această vară, colegii noştrii de la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Gheorgheni s-au gîndit să le facă o surpriză unor copii pentru care taberele au fost doar un vis. 29 de copii instituţionalizaţi (cu vârste cuprinse între 9 şi 18 ani) proveniţi din Centrul de Coordonare, Consiliere, Evaluare şi Suport – Sfântu Spiridon şi Centrul de Plasament – Robin Hood din municipiul Bucureşti, însoţiţi de 4 supraveghetori, au petrecut 7 zile de vacanţă în tabăra organizată special pentru ei.
Aceasta a fost posibil datorită Acordului de colaborare încheiat între Inspectoralul General al Jandarmeriei Române şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din cadrul Sectorului 4, Bucureşti, la iniţiativa celei din urmă instituţii, în vederea oferirii copiilor o perspectivă asupra a ceea ce înseamnă o carieră militară dar şi un bun exemplu de disciplină şi rigoare necesare fiecărei persoane pentru o viaţă sustenabilă, ordonată şi independentă. Programul acestei tabere a îmbinat activităţile instructiv–educative cu cele recreative şi drumeţii.

    Programul a cuprins:
– vizite turistice la obiectivele Lacu Roşu, Cheile Bicazului şi portul Bicaz din judeţele Harghita şi Neamţ.Cu această ocazie am efectuat şi o plimbare cu vaporul pe Lacul de acumulare Izvorul Muntelui, Bicaz, cel mai mare lac artificial (antropic) amenajat pe râurile interioare din România.

– un meci de fotbal cu echipa de copii a municipiului Gheorgheni; 
– jocuri comune şi de divertisment; 
– vizionări de filme documentare.

În ultima zi a acestei tabere, miercuri 09 august a. c., activităţile desfăşurate au avut un numitor comun, bilanţul taberei:
– festivitatea de premiere în urma concursurilor desfăşurate – acordarea de diplome campionilor – locurile I, II şi III;

– festivitatea de închidere a taberei – acordarea de diplome de excelenţă şi de mulţumire însoţitoarelor şi jandarmilor implicaţi în aceste activităţi;

– vizită turistică la Salina Praid din judeţul Harghita, unde primele exploatări de sare sunt atestate depe vremea romanilor şi de unde provine cea mai veche instalaţie folosită într-o salină din România (crivac);
– drumeţie pe munte – poligonul Centrului, capela Sfânta Ana (de fapt sunt două capele surori, una romano-catolică şi alta armeanocatolică, simbolizând convieţuirea paşnică între etnii diferite), zona turistică a km. 4;

    „Am petrecut 7 zile de vacanţă de neuitat, amrâs şi am zâmbit, m-am jucat şi mi-am făcut mulţi prieteni. Mă întorc cu multe amintiri frumoase. M-am simţit minunat alături de jandarmi!” – aceasta este declaraţia lui Andrei, un băiat curajos de 11 ani de cadrul Centrului de Plasament Robin Hood din Bucureşti, participant la tabăra organizată în cadrul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Gheorgheni.

    „Vă mulţumim pentru această tabără minunată. Copiii au învăţat foarte mult de la jandarmi şi au fost foarte încântaţi.” – Elena Ciortea, inspector de specialitate din cadrul Centrului de Coordonare, Consiliere, Evaluare şi Suport Sf. Spiridon Bucureşti, unul din cadrele însoţitoare.

     În final, mulţumim d o a m n e i director general, Mihaela Ungureanu, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Sector 4, Bucureşti, pentru încrederea pe care ne-a acordat-o şi pentru buna colaborare şi cooperare. Feed-back-ul primit din partea dumneaei este mai mult decât elocvent: „Felicitări întregii echipe a Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Gheorgheni pentru implicare şi profesionalism. Vă mulţumim pentru grija şi atenţia cu care v-aţi ocupat timp de 7 zile de aceşti copii. Au fost încântaţi. A fost o experienţă inedită pentru ei, pe care cu siguranţă nu o vor uita.” 

   Şi nu în ultimul rând, mulţumim personalului care au însoţit aceşti copii, care s-au implicat activ, cu responsabilitate şi dăruire în activităţi şi anume: doamna Elena Ciortea şi doamna Angela Pagu din Centrul de Coordonare, Consiliere, Evaluare şi Suport – Sfântu Spiridon, respectiv doamna Elena Radu şi doamna Damiana Pîrvu din Centrul de Plasament – Robin Hood.
Cu siguranţă se impun cu prisosinţă mulţumiri comenzilor şi colegilor jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Târgu Mureş, a Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene Mureş, Harghita şi Neamţ pentru sprijinul şi cooperarea foarte bună de care au dat dovadă în vederea organizării şi desfăşurării în condiţii optime a activităţilor din cadrul taberei, toate acestea având un singur beneficiar: copiii.