Echipa Jandarmeriei a câştigat ediţia jubiliară a Cupei Federaţiei la oină 

     Competiţia s-a desfăşurat la Bacău, în sistem turneu, cu două grupe de către trei echipe.
Straja a disputat primul meci cu Politehnica Cluj, iar diferenţa de valoare a fost evidentă- în mai puţin de o oră meciul s-a încheiat cu scorul de 21-3. A fost şi o consolare, palidă este drept, pentru înfrângerea din primăvara acestui sezon, când, într-un meci fără explicaţie, echipa noastră a pierdut meciul cu clujenii, înfrângerea care, practic, ne-a scos din lupta pentru titlul naţional. Victoria prefaţa parcă parcursul fără sincope în Cupa Federaţie!

     Programul fiind foarte strâns, următorul meci al echipei noastre a avut loc imediat. De data acesta un adversar redutabil, Brigada Gherăieşti. Meciul nu a avut momente tensionate, Straja a condus în permanenţă, nu a lăsat nici un moment senzaţia că poate scăpa meciul din mână. După ce au obţinut 13 puncte la bătaie şi s-au apărat excelent (doar trei jucători loviţi), la prindere au arătat multă răbdare şi precizie – patru jucători loviţi. Vedeta echipei a fost Iosif Morariu,care a jucat excelent. Cu scorul de 21-17, obţineau astfel primul loc în grupă şi un loc în semifinală.

    A doua zi a competiţiei a debutat cu semifinalele, jucate în acelaşi timp. Adversarii – rivala din ultimul deceniu, Tomis Constanţa. Cum cele două echipe au valori apropriate, dorinţa de victorie a fost cea care înclinat balanţa.De data aceasta, către Straja, după un meci strâns. Constănţenii au bătut 12 puncte, dar au tratat apărarea cu uşurinţă. Iar concentrarea lui Cătălin Gherasim şi jocul inteligent al echipei au făcut ca la pauză scorul să fie 14-12.

    Intraţi în avantaj la bătaie şi cu un moral bun, jandarmii au trimis de 6 ori mingea peste linia de 70 de metri. Cu cele 6 bar-uri, victoria era aproape. Mai trebuia doar să se apere cu atenţie. Şi au reuşit. Momentul decisiv a fost al lui Emanuel Crăciun şi a lui Mădălin Damian. Rămaşi ultimii pe întoarce, trebuiau să evite să fie loviţi, pentru a nu duce meciul în prelungiri. Deşi cu puţină experienţă, au arătat o mare stăpânire, au aşteptat greşeala constănţenilor şi momentul prielnic pentru a parcurge culoarul de întoarcere. Au reuşit şi au adus victoria: 26-22. Şi o satisfacţie aproape egală cu câştigarea trofeului – rivalii fuseseră învinşi!!!

    Finala fusese jucată (la nivel mental), astfel că adevărata finală a adus primele situaţii grele. Straja a început la bătaie, dar au reuşit doar 2 puncte, prin căpitanul Radu Jerlăianu!!! Concentrarea dispăruse. Au compensat print-o apărare bună, astfel că la pauză scorul era 2-4. Părea că meciul este scăpat din mână, şi că (oboseala şi miza îşi spunea şi la ei cuvântul, mai ales că se calificaseră în finală după loviturile de baston de departajare) şi s-au apărat destul de slab – 8 jucători din 11 au fost loviţi. Straja a avut un jucător care a strălucit, de data acesta a fost George Tatomir, care i-a lovit pe ultimii doi adversari şi a adus liniştea în tabăra campionilor. Cupa a venit la Bucureşti!

    Felicitări echipei (plt.adj. Jerlăianu Mihai plt. maj. Petcu Ion, plt. Roşu Cătălin, plt.maj. Ghinescu Gheorghe, plt.maj. Iosifovici Cristian, plt. Curiman Mădălin, plt. Gherasim Cătălin, plt. Tatomir Nicuşor, plt.maj. Dinu Marius, plt.maj. Dobroşeschi Viorel, sg.maj. Panait Vasile, Damian Mădălin, Morariu Iosif, Crăciun Emanuel, Bologa Marius) şi tuturor celor care au făcut posibil acest succes, prin asigurarea condiţiilor de antrenament!